Vier oorzaken van gele tanden & 3 natuurlijke oplossingen

Vier oorzaken van gele tanden & 3 natuurlijke oplossingen

Eerste indrukken zijn blijvend; jij bent op je mooist als je het leven toelacht.
Gele tanden kunnen roet in het eten gooien en je onzeker maken over je glimlach. Dat is zonde, want lachen is gezond én het maakt het leven leuker.

Gele tanden hebben diverse oorzaken, maar wees gerust er zijn verschillende oplossingen! . In deze blog gaan we kijken naar deze oorzaken en geven we je drie natuurlijke oplossingen om weer te kunnen stralen.

Oorzaken van gele tanden

Je tanden krijgen dagelijks veel te voorduren, ze zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam én je uitstraling. Van nature zijn onze tanden (bijna) wit. Ze kunnen helaas verkleuren dan worden ze geel. Dit komt door kleurstoffen zich die in ons eten en drinken bevinden.

Er zijn verschillende oorzaken voor het verkleuren van onze tanden, zoals:

  1. Koffie, thee en (rode) wijn: deze dranken beschikken over tannine wat een aanslag op je tanden kan achterlaten en bij veel gebruik zelfs je tandglazuur kan binnendringen.
  2. Roken: roken is niet alleen ongezond voor je longen, maar ook voor je tanden. De aanwezige nicotine in sigaretten kan zorgen voor een bruine aanslag op je tanden. Dit kan op den duur leiden tot een verkleuring.
  3. Veel eetmomenten: tegenwoordig hebben we de gewoonte om de hele dag door te eten. Hierdoor heeft je glazuur geen tijd om zich te herstellen en krijgen zuren meer kans om binnen te dringen bij je tanden.
  4. Zure etenswaren (frisdrank, citrusvruchten, azijn): er zijn producten die zuurder zijn dan anderen. Ondanks dat deze producten lekker zijn, kunnen ze ook een negatieve invloed hebben op je tandgezondheid. Ze zorgen namelijk voor erosie van je glazuur. Naarmate je glazuur dunner wordt, wordt de dentine meer zichtbaar. Dit is het tandbeen wat een gele kleur heeft.

We kennen nu de oorzaak van gele of verkleurde tanden, nu gaan we kijken naar de manieren om dit op te lossen. Naast dat je bovengenoemde producten beter kan laten staan of met mate kan gebruiken, zijn er nog een aantal oplossingen voor wittere tanden.  

Begin met een tandreinigingsroutine

De basis voor gezonde en witte tanden ligt bij de juiste reiniging. Wellicht een open deur, maar helaas nemen veel mensen het tanden poetsen en flossen niet serieus.

Het gaat hierbij om het vinden van de juiste reinigingsroutine en het volhouden hiervan. Probeer twee keer per dag, twee minuten lang je tanden te poetsen. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel en zowel de voorkant als achterkant van je gebit te poetsen.

Maak daarnaast dagelijks gebruik van een flosdraad en/of tandenstokers, hiermee kan je je tanden grondiger schoonmaken en blijven er geen etensresten achter.

Wittere tanden met behulp van water

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er veel producten die invloed hebben op de gezondheid van je tanden. Om dit effect te reguleren, is het aan te raden om na elke maaltijd een glas water te drinken.

Met behulp van water kan je de achtergebleven zuurlaag, tannine en suikers wegspoelen. Hierdoor kan je glazuur zich beter herstellen en zullen je tanden minder snel gaan verkleuren.

Een stralend gebit met Teeth Whitening Tools

Naast de bovenstaande oplossingen, kan je ook kiezen voor een snelle en effectieve oplossing voor de lange termijn. We laten je graag kennis maken met de Teeth Whitening Tools van Pure Luxure.

Deze handige tools kan je thuis gebruiken en zijn niet schadelijk voor je tanden, tandvlees of mondhygiëne. Met behulp van een korte behandeling zie je in 7 dagen resultaat.

Deze manier van je tanden bleken is niet alleen eenvoudig, maar bespaart je ook de kosten van een behandeling bij een dure bleeksalon.

Straal als nooit tevoren!

  • Teeth Whitening Kit: een complete set met een LED Bitje en Whitening gel. Eenvoudige behandeling met aanpasbare standen.
  • Teeth Whitening Strips: Whitening strips gemaakt van houtskool en biologische kokosnootschillen.
  • Teeth Whitening Serum: gemakkelijk thuis te gebruiken en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Voor een stralend wit gebit én een frisse adem.

Nieuwer bericht →

Nieuws

RSS
Het Belang van Regelmatige Tandartsbezoeken

Het Belang van Regelmatige Tandartsbezoeken

Een stralende, witte glimlach is een symbool van gezondheid en zelfvertrouwen. Voor degenen die investeren in tandenbleken, is het belangrijk om te beseffen dat regelmatige...

Lees verder
De Impact van Roken en Alcohol op de Kleur van Tanden

De Impact van Roken en Alcohol op de Kleur van Tanden

Een stralende glimlach is iets waar velen naar streven, maar roken en alcoholgebruik kunnen de kleur van tanden aanzienlijk beïnvloeden. Hier wordt besproken hoe deze...

Lees verder