Hoe Werken Verschillende Soorten Tandenbleekmiddelen?

Hoe Werken Verschillende Soorten Tandenbleekmiddelen?

Een stralende, witte glimlach kan een groot verschil maken in je zelfvertrouwen. Er zijn verschillende soorten tandenbleekmiddelen beschikbaar, elk met hun eigen werking. Hier is een overzicht van de meest voorkomende methoden, inclusief thuis LED-tandenbleeksets, en hoe ze bijdragen aan het witter maken van je tanden.

1. Professionele Bleekbehandelingen bij de Tandarts

In-Office Bleken: Deze methode biedt snelle en indrukwekkende resultaten. De tandarts brengt een krachtige bleekgel aan op je tanden en activeert deze met een speciaal licht of laser. Deze behandeling duurt meestal ongeveer een uur.

Hoe Het Werkt: De bleekgel bevat hoge concentraties waterstofperoxide of carbamideperoxide, die diep in het tandglazuur doordringen om vlekken en verkleuringen te verwijderen.

2. Bleeklepels voor Thuisgebruik

Custom Made Bleeklepels: Deze worden op maat gemaakt door de tandarts. Thuis vul je de lepels met een bleekgel en draag je ze enkele uren per dag of 's nachts gedurende een paar weken.

Hoe Het Werkt: De op maat gemaakte lepels zorgen ervoor dat de bleekgel gelijkmatig op je tanden wordt aangebracht. De gel bevat een lagere concentratie van actieve ingrediënten vergeleken met professionele behandelingen, maar is nog steeds effectief bij het verminderen van verkleuringen.

3. Over-the-Counter Bleekmiddelen

Bleekstrips: Deze strips zijn bedekt met een peroxide-gebaseerde gel en worden rechtstreeks op je tanden aangebracht. Ze worden meestal 30 minuten per dag gedragen gedurende een paar weken.

Hoe Het Werkt: De peroxide in de gel helpt om oppervlakkige vlekken en verkleuringen op je tanden te verminderen door de tandkleuring moleculen af te breken.

Bleekpennen: Deze bevatten een bleekgel die je rechtstreeks op je tanden aanbrengt. Ze zijn handig voor gerichte bleekbehandelingen en touch-ups.

Hoe Het Werkt: De gel in de pennen bevat peroxide dat gericht wordt aangebracht op specifieke plekken met vlekken of verkleuringen, wat zorgt voor een gelijkmatige bleking.

4. Thuis LED-Tandenbleeksets

LED-Tandenbleeksets: Deze sets bevatten een bleekgel en een LED-lamp die samen worden gebruikt. Je brengt de bleekgel aan op je tanden en gebruikt de LED-lamp om de werking van de gel te versnellen.

Hoe Het Werkt: De LED-lamp activeert de peroxide in de bleekgel, wat helpt om de gel sneller en dieper in de tanden te laten doordringen. Dit kan helpen om vlekken sneller en efficiënter te verminderen in vergelijking met gewone bleekmiddelen zonder LED.

5. Whitening Tandpasta's en Mondspoelingen

Whitening Tandpasta's: Deze tandpasta's bevatten schurende deeltjes en soms peroxide. Ze helpen om oppervlakkige vlekken te verwijderen en je tanden geleidelijk witter te maken.

Hoe Het Werkt: De schurende deeltjes verwijderen tandplak en vlekken van het tandoppervlak, terwijl peroxide helpt bij een lichte bleking van de tanden.

Whitening Mondspoelingen: Deze mondspoelingen bevatten meestal waterstofperoxide en kunnen helpen bij het verminderen van oppervlakkige vlekken en het verbeteren van de mondgezondheid.

Hoe Het Werkt: Door dagelijks te spoelen, komen de actieve ingrediënten in contact met je tanden en helpen ze om vlekken en verkleuringen te verminderen.

Er zijn verschillende manieren om je tanden witter te maken, van professionele behandelingen bij de tandarts tot handige thuisoplossingen zoals LED-tandenbleeksets. Het is belangrijk om een methode te kiezen die past bij jouw behoeften en levensstijl.

Heb je vragen over welke bleekbehandeling het beste bij je past? Bezoek onze website of neem contact op met ons team. Jouw stralende glimlach is onze prioriteit!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Nieuws

RSS
De Wetenschap Achter Tandenbleken: Hoe Werkt Het?

De Wetenschap Achter Tandenbleken: Hoe Werkt Het?

Tandenbleken is meer dan alleen een esthetische behandeling; het is een proces dat gebaseerd is op wetenschappelijke principes. Maar hoe werkt het precies? 1. De...

Lees verder
De Invloed van Leeftijd op Tandverkleuring en Bleken

De Invloed van Leeftijd op Tandverkleuring en Bleken

Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam op veel manieren, en onze tanden vormen daarop geen uitzondering. Verkleuring van de tanden is een natuurlijk onderdeel...

Lees verder